Skip to main content

5 manieren om te verdienen met Youtube

Social Media

Op Youtube kun je een eigen videokanaal opzetten. Veel mensen doen dat met heel veel plezier en ze laten graag hun filmpjes zien aan de wereld. Maar wat ze vaak vergeten is dat je serieus geld kunt verdienen met Youtube, als je het een beetje goed aanpakt. Een onderdeel daarvan is via de social media dmv betaalde advertenties. Daarmee zorg je ervoor dat er ‘traffic’ naar jouw Youtube kanaal wordt gestuurd.

1. Youtube advertenties

Door toe te staan dat Youtube advertenties laat zien wanneer jouw filmpjes worden afgespeeld kun je een klein percentage verdienen. Je wordt er niet direct rijk van, maar het is wel een leuk zakcentje en helpt bijvoorbeeld met het betalen voor jouw social advertentie campagne om traffic te genereren.

Het is wel nodig dat je minstens 10 youtube filmpjes plaatst want anders merkt Youtube het niet op.

2. Je eigen product verkopen

Door een filmpje te maken waarin je jouw producten bespreekt en op indirecte wijze promoot, kun je door de links te tonen naar je product ervoor zorgen dat mensen er op klikken en bestellen. Stel dat je online een door jou geschreven management boek wilt verkopen, dan kun je filmpjes maken waarin je telkens een onderwerp behandelt dat in je boek staat. Zo kom je al snel op 10 filmpjes. Natuurlijk kun je ook een samenvatting van het boek maken en dat bespreken. Onder de video zet je de link naar je boek en dan kunnen mensen het bestellen.

3. Affiliate verkoop

Je kunt ook verdienen aan producten die helemaal niet van jou zijn! Daarvoor dien je jezelf in te schrijven bij een partij die affiliate verkoop verzorgt. Hierbij kun je denken aan Bol.com, Amazon.com, Clickbank en vele anderen. Je koopt het product en maakt een filmpje waarin je dat product bespreekt. Het kunnen boeken zijn, leren tassen, parfums, electronica gadgets; alles waarover je een commissie kunt krijgen. Per verkoop verdien je 5%-7% commissie afhankelijk van het product, dus het is geen ‘snel rijk worden’ geld, maar je verdient door te zorgen dat je volume opbouwt.

4. Sponsoring met Patreon

Met Patreon.com kun je maandelijkse sponsoring regelen met vloggen. Patreon staat je toe dat je iemand (een vlogger) sponsort voor €1, €2, €3 of meer per maand, ter aanmoediging om meer van hetzelfde te maken of doen. Bijvoorbeeld, je vindt dat iemand geweldige informatie levert over eco producten of andere wereldse issues. Dat wil je aanmoedigen en in stand houden. Wanneer er met jou ook andere mensen zijn die hetzelfde denken, dan kan het maandelijkse bedrag voor de vlogger aardig oplopen.

Jij als vlogger kan dan wekelijks een film produceren over de onderwerpen waar jouw kanaal over gaat. Patreon helpt je om je te laten concentreren op content maken en veel artistieke ingestelde mensen zijn lid van Patreon. Het is een soort continue crowdfunding en donateurs geven aan mensen waarvan zij vinden dat die aangemoedigd moeten worden.

De bedragen kunnen flink oplopen. Velen ontvangen €100-€500 per maand en zijn daar heel blij mee als extra zakcentje. Je ziet echter ook bedragen boven de €5.000 per maand en dan begint het een serieus inkomen te worden. Je ziet dan ook dat deze mensen veel tijd en aandacht besteden aan hun Youtube kanaal en het volledig verder professionaliseren.

Social Media
5. Sponsoring door bedrijven

Verdienen aan promotie van artikelen kan op termijn zeer lucratief worden!
Jouw taak is dan het traffic sturen naar je youtube kanaal en naar de video’s die je gepubliceerd hebt die over het product gaan. Stel dat je een sportfanaat bent en graag over sportartikelen publiceer. Dan maak je een Youtube kanaal aan die daar over gaat.

Wanneer je het heel goed doet en je behaalt meer dan 10.000 abonnees op jouw kanaal, dan gaan bedrijven jouw vragen hun producten te promoten. Die krijg je gratis. Stel je houdt van visagie en alle producten die daar in omgaan, dan kun je als productexpert daar je kanaal over laten gaan.

Doe je het nog beter en je hebt meer dan een miljoen abonnees op jouw kanaal, dan wordt je spontaan door bedrijven benaderd en die willen jou betalen om hun producten te promoten. Je kunt dan afspreken dat je een maandelijks bedrag krijgt voor deze activiteit. Er zijn bedragen bekend van €3.000-€10.000 per maand.

Wanneer je eenmaal een goedlopend kanaal hebt opgezet kun je een tweede en derde kanaal opzetten op Youtube. Zo kun je verschillende onderwerpen behandelen en gaan stapelen qua inkomsten. Wij gaan ons in de komende tijd bezighouden met dit type van ondernemen en zullen daarover posten zodra we iets te melden hebben!