Skip to main content

7 belangrijke punten voor een goed verkopende website

een goed verkopende website

De meeste websites zijn mooi en informatief. Maar helaas zijn de meeste websites ook slecht in conversie: het omzetten van bezoekers in betalende klanten. Waarom? Omdat ze niet geoptimaliseerd zijn voor verkoop. Met een aantal eenvoudige ingrepen kun je jouw website ‘verkopend’ maken.

een goed verkopende websiteAllereerst moeten we een mythe doorbreken. Een website hoeft niet mooi te zijn om verkopend te zijn! Keer op keer is bewezen dat een eenvoudige doch duidelijke website effectiever is dan een mooie. Dit gaat heel erg tegen je gevoel in, vooral wanneer je juist veel tijd en geld hebt besteed aan het ontwerp van je website.

Je website is jouw kantoor en hoofdkwartier op het wereldwijde web!

We hebben hier veel praktisch onderzoek naar gedaan en het is zelfs heel vervelend om te merken dat een lelijke website het heel goed kan doen wanneer het om klanten scoren gaat. Niet dat we nu willen dat je jouw website on-oogelijk maakt maar er zijn een aantal basisregels om mee rekening te houden.

De zeven punten van aandacht voor een goed verkopende website:
  1. In 1 oogopslag duidelijk wat het bedrijf doet en welke producten of diensten het aanbiedt (laat de bezoeker niet raden wat het is dat het bedrijf doet. Als men veel moet rondklikken ben je ze al kwijt)
  2. Direct duidelijk voor wie de website is (zodat de doelgroep zich meteen aangesproken voelt)
  3. Tekst groot genoeg om zonder leesbril te kunnen lezen (mensen die een leesbril nodig hebben zijn veelal kapitaalkrachtig; maak het hun makkelijk)
  4. Het contrast tussen letters en achtergrond dient goed te zijn (geen subtiele kleurnuances – ongeveer 10% van de bevolking is kleurenblind en zien dus niks)
  5. Zet de prijs van de producten of diensten duidelijk op de site (het werkt als een communicatiefilter naar de juiste doelgroep en het werkt positief op de koopbereidheid)
  6. Zet aanbiedingen op de homepage zodat men met zo weinig mogelijk klikken kan bestellen!
  7. Check hoe je website er uitziet op de smartphone. 70% van de mensen checken je website als eerste op hun smartphone!

Klanten die bovenstaande punten aanpasten merkten direct dat hun website meer opleverde!

Wil je weten of jouw website goed kan presteren? Vraag dan hier een gesprek aan om de voor jouw belangrijke punten voor een goed verkopende website te doorlopen.

Leave a Reply