Skip to main content

7 dingen die je moet weten over onze ‘Digital Branding Mantra’

Digital Branding Mantra
Wij hebben onze eigen Digital Branding Mantra met 7 punten. Die herhalen we telkens weer en vertellen het aan alle mensen die het willen horen en willen doen. Het zijn 7 simpele hoofdstappen. Volg je die, dan is succes geen vraagteken meer; het is onvermijdelijk!

De mantra van 7 hoofdstappen:
  1. Weten wat je wilt
  2. Je product/dienst communicatie op orde
  3. Social Media op orde
  4. Je website en landing pages op orde
  5. Jouw email campagnes op orde
  6. De turbo aan middels social media adverteren
  7. Bij succes herhaal je de vorige stappen en anders blijf je aan de eerste 6 werken

Volg deze Digital Branding Mantra stappen en succes is onvermijdelijk!

Digital Branding Mantra
Stap 1: Weten wat je wilt.

Dit is het meest belangrijke aspect van je succes. Zo maar ‘iets’ doen betekent versnippering. Zo maar iets uitproberen zonder doel betekent dat je iets halfslachtig doet.

‘There is no try; only do or die.’

(In ons geval is ‘die’ de ‘dood’ van je bedrijf). Volg onze 4G methodiek en je komt er vanzelf uit.

Stap 2: Je product/dienst marktcommunicatie op orde

Wanneer je weet wat je wilt en voor wie je er bent, kun je jouw markt/niche communicatie opzetten. Door daar van te voren goed over na te denken kun je een consistent en congruent Merk bouwen en is het een kwestie van met variaties telkens herhalen van je boodschap.

Stap 3: Social Media op orde

Veel ondernemers zitten wel op social media maar zijn ongericht bezig. Om iets uit de social media te halen dien je wel een methode te hebben: die van Social Media Branding.

Stap 4: Je website en landing pages op orde

Je website is jouw kantoor en hoofdkwartier op het wereldwijde web. Net zoals je bedrijf begin je klein en bouw je het gestaag uit. Met je website vang je alle leads van de traffic afkomstig van Social Media en stuur je de mailings aan om de leads te converteren naar betalende klanten.

Stap 5: Jouw email campagnes op orde

Met jouw email campagnes wordt het echte geld verdiend. Het meest effectief zijn kennisdelende korte nieuwsbrieven of nieuws flashes. Door die regelmatig te herhalen bouw je jouw reputatie op en bouw je aan jouw community.

Stap 6: De turbo aan middels social media adverteren.

Heb je stappen 1 tot en met 5 werkend? Dan zet je de Turbo aan! Online adverteren werkt als de de turbo en je brandstof is je communicatie! Begin met Facebook adverteren want dat is het goedkoopste en makkelijkste en je weet snel of het wel werkt of niet.

Digital Branding Mantra
Stap 7: Bij succes herhaal je de vorige stappen en anders blijf je aan de eerste 6 werken

Wanneer het eenmaal loopt en je bankrekening is aan het vullen dan wordt het tijd om de volgende product/dienst-niche combinatie op te zoeken. Daarbij loopt je stap 1 tot en met 6 weer door. Je zult merken dat het sneller gaat maar ook dat iedere combi zijn specifieke kenmerken heeft.

Zo bouw je een serie Merken op in verschillende niches. Het doel is marktdominantie bereiken in een niche en dan door te gaan naar de volgende.  Iedere stap duurt ongeveer 8-16 uur om het voor elkaar te krijgen en de meeste ervaren ondernemers hebben een doorlooptijd van 1 tot 3 maanden. Starters hebben wat langer nodig (ongeveer het dubbele) want die zijn tegelijkertijd bezig hun infrastructuur op te bouwen. Het kortste wat we meemaken is een doorlooptijd van 2 weken. Maar dan moet je wel gefocussed zijn!

Wij begeleiden je graag op deze tocht en bieden je een gratis strategiesessie aan. Regel een afspraak  met ons door op deze link te klikken.

Leave a Reply