Skip to main content

De 5 wetten om van je diensten Producten en Merken te maken!

Door: Benno Pieters

Je hebt je website vol diensten staan en je merkt dat deze niet zo verkopen. Dat kan een aantal oorzaken hebben. Wat de meest voorkomende reden is dat er iets geboden wordt wat niet echt een oplossing is voor een probleem van de klant. Een voorbeeld is ‘Coaching sessies – 1,5 uur’. Het zegt niets voor de klant terwijl het voor jou heel duidelijk is wat er bedoeld wordt.

Een andere reden kan zijn dat er met een uurprijs gewerkt wordt. Fout! Het is daarmee niet duidelijk is wat de uiteindelijke prijs wordt. Klanten houden daar niet van want het geeft onzekerheid. Jij denkt: “ze moeten om een offerte vragen“, maar je concurrent die in een keer wel concreet is zal dan met de opdracht weglopen.

5 wettenJe kunt het beste ‘Service Products’ maken want van die kun je een Merk maken. Daar zijn 5 wetten voor. Sommige ondernemers vinden het raar om een dienst een product te noemen en weer anderen vinden het niet chique. Ze vinden het te commercieel. Als je daar last van hebt dan moet je die gedachte een grote schop geven, want het zorgt ervoor dat je onderpresteerd. En dat wil je natuurlijk niet.

Wat zijn die 5 wetten?

  1. Maak een vast pakket van taken die je voor de klant uitvoert en verpak de uren daarin
  2. Geef het een vaste prijs (of vanaf prijs)
  3. Geef het een mooie begrijpbare naam
  4. Geef het een vast beeld, logo of foto voor de herkenbaarheid
  5. Maak een duidelijke beschrijving welk probleem het oplost (geen lange proza).

Wanneer je dit doet kun je er meteen ‘een strik omheen doen’ en het aanbieden als een product op de markt. Mensen onthouden dat beter en daarmee is het makkelijk te Branden.

Vervolgens maak je one-liners die emotie over brengen en die voor jouw niche duidelijk maken dat hun probleem opgelost kan worden. Daar maak je mooie posts van voor op de Social media die telkens met een variatie blijft herhalen.

Ga aan de slag met de 5 wetten! Maak van je dienst een product! Denk vanuit hetprobleem dat de klant heeft en hoe jij dat kunt oplossen. Pas de 5 wetten toe en je hebt een Service Product dat je via de Social Media kunt promoten.