Skip to main content

De gids om in 10 stappen jouw Videoschroom te overwinnen

Videoschroom

Door: Benno Pieters.

Online trainingsprogrammaHelp! Ik ben bang om mezelf op Video te zetten. Want het is wel je eigen ‘smoel’ die aan duizenden mensen zal worden getoond; ik wil natuurlijk niet afgaan. Aaargh! Edoch, het is wel belangrijk dat ik aan Video Branding doe want dat is de meest effectieve manier om een Power Brand te worden. En hoe groter mijn Merkkracht, des te meer klanten ik zal aantrekken.

Tijd dus om er wat aan te doen. Inmiddels ben ik er aan begonnen en heb een eigen gouden formule ontwikkeld om mensen zoals jij en ik aan het video’en te krijgen.

Hoe kom ik van mijn Videoschroom af? Is er een makkelijke methode? Zelf heb ik heb ik hier ongeveer 2 jaar mee geworsteld. Ik zag allemaal leeuwen en beren op de weg naar een kwalitatief goede video maken. Totdat ik Online Guru Vick Strizheus ging volgen (van de Affiliate Entrepreneur Opleidingen). Die zegt gewoon: “Het hoeft perfect te zijn maar wel goed genoeg, je inhoud moet wel goed zijn; het gaat om de waarde die je levert. Praat tegen de camera alsof het je beste vriend of vriendin is en dan gaat het vanzelf!

VideoschroomOndanks dat ik een 15 weken durende top Film Opleiding heb gevolgd van CREA bij de Universiteit van Amsterdam, ondanks al mijn scripten maken, plannenmakerij en voorbereiding was het me tot dat moment niet gelukt om mijn Youtube kanaal te vullen. Ik heb veel kennis hoe het allemaal zou moeten maar er kwam weinig uit mijn handen. Dat het zo simpel zou kunnen zijn geloofde ik eerst niet; ik creëerde mijn eigen blokkade. Herken je dat? Op een dag besloot ik om het gewoon te doen. Ik ging het meeste videos zelf maken en voor meer omvangrijke video’s zocht ik samenwerking met goede Video Studios.

Wij zijn nu stap voor stap bezig ons eigen Youtube Kanaal op te bouwen. Neem alvast een kijkje en abonneer e erop. Vergeet niet het belletje aan te klikken; dan krijg je automatisch bericht wanneer er een nieuwe video is geüpload.

De 10 Stappen:

1. Kies een stijl hoe je op de Video’s over wilt komen en houdt je daaraan. Consistentie is belangrijk voor het opbouwen van je Brand.
2. Schaf een selfie stick, smartphone tripod en statief aan.
3. Zoek een rustige achtergrond uit voor je opnames.
4. Maak een lijst van 5 onderwerpen die je gaat behandelen
4. Zet je smartphone vast op je statief (houder nodig), zet hem in selfie modus en ga opnemen.
5. Zorg ervoor dat je smartphone automatisch upload naar de cloud.
6. Neem op in blokken van 5-7 minuten.
7. Download je filmpje vanuit de cloud op je computer en bewerk het met QuickTime (Apple) of Moviemaker (Microsoft) of een ander (gratis) montagegereedschap.
8. Knip delen eruit die je niet wilt, zet er eventueel een gratis muziek je onder, zet er wat tekst bij en
9. Upload het naar je Youtube kanaal.
10. Voeg een goede titel toe, tags en publiceer het. Je bent nu van je videoschroom af.

HB Branding Youtube Kanaal VideoschroomIk, Benno,  daag je uit! We gaan de kracht van Video Branding in de praktijk brengen. Dat doen we als volgt: bedenk wat je momenteel in jouw vak het meest bezig houdt. Maak een lijst van 5 punten. Zet je camera aan en maak een korte video van 5 minuten over punt 1. Zet je camera uit en doe hetzelfde voor punt 2; en zo verder. Aan het einde van de video vertel je nog even hoe de mensen met jou in contact kunnen komen; de ‘call to action’. Je hebt dan een serie van 5 video’s. Bewerk ze op een eenvoudige wijze (knip de uh’s en ah’s eruit) en zet het online, het liefst op Youtube, maar het mag ook op Facebook of Linkedin (of een ander populair social platform).

Zodra je dat gedaan hebt laat het me via Facebook Messenger weten en dan kijk ik er naar.

In een volgende blog zal ik meer over opname en montage technieken schrijven en wat kleine tips hoe je jouw video goed bekeken kunt krijgen. Kijk alvast op ons Youtube kanaal en abonneer je?

Leave a Reply