Skip to main content

Digitale Traffic genereren is essentieel voor de groei van je bedrijf!

Traffic genereren
Auteur: Benno Pieters
Redactie: Helena Blüm
Traffic genereren

 De Droom

Het is de droom van iedere moderne ondernemer om een Online Marketing Machine te bouwen. Dit heeft tijd nodig. Tijd om het te bouwen en tijd om de technieken en succesfactoren te leren begrijpen. De eerste stap is Online Traffic genereren.

Sinds pakweg 2009 is het technisch goed mogelijk en zinvol geworden om traffic vanuit de social media naar je website te genereren. Door een link naar je website te plaatsen in je postings of microblogs kunnen mensen klikken op de link en doorverwezen worden naar jouw site. De kunst is om veel en aantrekkelijke microblogs te maken zodat mensen je mensen uitnodigt op de link te klikken. Maar hoe maak je deze postings nou aantrekkelijk?

Reden om te klikken

Traffic genererenDoor na te denken over wat jouw mogelijke klanten aan problemen opgelost willen zien en op jouw website het antwoord te geven, geef je de lezer een hele goede reden om op jouw link te klikken en doorverwezen te worden naar jouw website. Door beschrijvend te schrijven maak je het meer boeiend. Door de juiste emotie erin te brengen maak je jouw verhaal klikbaar. Eenmaal op de website kun je ze verleiden om zich in te schrijven voor jouw nieuwsbrief, jouw blog te lezen of bijvoorbeeld naar events te vragen die jij organiseert.

De ‘boost’ van Facebook

In 2013 bracht Facebook de mogelijkheid op haar platform om goedkoop en eenvoudig van jouw postings een advertentie te maken. Je kunt vanaf €1 per dag een boost geven aan je microblog met als doel klikken op jouw link. Dan kun je testen of jouw advertentie goed presteert en zo ja, dan het dagbedrag omhoog schroeven. De advertentie stel je op door goed jouw doelgroep aan te geven en in te stellen in welke regio, leeftijdsgroep, functies en interesses in te vullen. Het is dus belangrijk om je doelgroep heel scherp voor ogen te hebben. Het kan helpen om specifieke personages op te stellen  Vervolgens zet je hem aan en Facebook gebruikt dan haar algoritmes om jouw advertentie voor de juiste mensen te houden.

Dit schept te mogelijkheid om traffic vanuit Facebook te genereren. Probeer het eens en je zult waarschijnlijk aangenaam verrast zijn!

Traffic genererenAndere online adverteermogelijkheden

Met Google AdWords kun je ook traffic genereren door jouw advertentie naar voren te laten komen wanneer mensen bepaalde zoektermen intikken. Jouw concurrenten kunnen dit ook doen en daarom zie je meestal een rijtje advertenties. Degene die bovenaan staan zijn de hoogste bieder geweest op de zoekterm en dat is teven het nadeel van Google Adwords; het is een veiling systeem. Het bedrag wat je kwijt bent is vooraf niet goed voorspelbaar en kan snel oplopen.

Meerdere platforms bieden de mogelijkheid om te adverteren en daarmee traffic te genereren naar jouw website of sales funnel. Omdat Facebook het meest eenvoudig is en vooralsnog het goedkoopst, raden we vooral beginners aan om hier mee te beginnen.

Wil je echt een kampioen worden op het gebied van Traffic dan is de Engelstalige Webinar ‘Internet Traffic Mastery’ een site die we van harte kunnen aanbevelen.

Samenvattend:

  1. Heb je doelgroep scherp voor ogen
  2. Maak specifieke personages
  3. Kies je platform
  4. Bepaal je budget
  5. Kies de goed werkende advertenties om op te schalen
Wil je weten hoe je bovenstaande stappen invult en zelf gemakkelijk digitale traffic kunt generen?  Wil je uiteindelijk een leider zijn in jouw sector en je bedrijf laten groeien? Dan nodigen we je uit voor een gratis strategiegesprek zonder verdere verplichtingen. Klik op deze link en kom langs.

 

 

 

Leave a Reply