Skip to main content

Hoe groei je naar €120.000 verdiensten per jaar?

€120.000 verdiensten
2 handige verdienmodellen die echt werken!

Het principe voor €120.000 verdiensten is niet eens zo moeilijk. Zowel voor jou als een dienstenleverancier of als dat van fysieke producten. Je moet wel weten wat je moet doen en je jezelf daar aan kunnen houden.

Wanneer je als dienstenleverancier 3 dagen per week betaalde opdrachten (24 uur per week) verricht met een gemiddeld uurtarief van €97, dan zit je op €120.000 per jaar. De kunst is om een dienst samen te stellen waarbij deze prijs gemakkelijk betaald wordt.

Bij een fysiek product moet je eerst uitrekenen welke marge je overhoudt per product en hoeveel uur je er aan besteedt. Vervolgens deel je dat op de €120.000 en dan weet je hoeveel stuks je moet verkopen per jaar.

Vervolgens richt je jouw (online) marketing en verkoop in om deze aantallen te realiseren. Daar gaat je werk in zitten in de andere 2 dagen van de week. We hebben hieronder 2 voorbeelden om dit toe te lichten:

Je Business Online

Voorbeeld 1

Stel je bent een Manager’s Lifestylecoach en je hebt een programma van 8 sessies van 2 uur per client. Dan beprijs je jouw dienst op 16 uren * €97 = €1.552 per cliënt. Nu ontwerp je een ‘high impact’ programma waardoor je cliënt begrijpt dat deze prijs bij dat tarief hoort en het makkelijk wil betalen. Het betekent dat je net iets meer dan 77 klanten per jaar moet bedienen. Dat zijn er 1,5 per week, en nu zet je een marketing en verkoop proces om 1,5 client per week zien te werven. Als je vindt dat je mensen met een smallere beurs wilt helpen dan kun je dit toch verdienen door in groepen te werken. Wanneer je met groepen van 5 werkt dan dan bereken je ze €350 per persoon. Voor een ‘High Impact’ programma is dat een schappelijke prijs!

Voorbeeld 2

Stel je maakt luxe lederen zakentassen op maat voor de klant. Dan bereken je de kostprijs van alle kosten die je maakt om die tas te vervaardigen en om aan een verkoopprijs te komen. Stel het kost €300 aan materialenen afschrijving van je gereedschap, het kost je 8 uur om het te vervaardigen, dan komt de prijs op €300+€97*8= €1.076 ex btw en €1.302 inc. Btw. De btw is niet jouw geld; dat is van de Staat, dus om jouw inkomsten te berekenen ga je uit van het bedrag ex btw. Per tas verdien je zelf €776 dus je moet er 155 stuks van verkopen om aan een inkomen van €120.000. Of anders gezegd, 155 stuks is nog net geen 3 tassen per week verkopen.  Nu ga je een marketing en verkoopproces opzetten om 3 tassen per week te verkopen die je per tas in 8 uur kunt vervaardigen.

In de praktijk duurt het 3 jaar eer dat je op dit niveau zit, want in het eerste jaar ben je jouw producten aan het optimaliseren en de bijbehorende marketing op te zetten, het tweede jaar besteed je aan proces en product verbeteringen en het derde jaar lukt het om op te schalen. Ook merken we dat veel ondernemers tevreden zijn met €60.000 per jaar omdat daarboven de overheid meer dan de helft aan belasting inhoud. Als dat ook voor jou geldt dan kun je het aantal klanten door 2 delen!

De verdienmodellen die hier gepresenteerd zijn kun je vertalen naar je eigen situatie! Wij bieden een gratis strategiesessie aan van 1,5 uur. Dan weet je of jouw onderneming ook geschikt is om jou als ondernemer aan dit soort verdiensten te helpen. Zo niet dan hebben we verschillende programma’s om je bedrijf te helpen veranderen, maar het is geen verplichting om ze af te nemen. Vul het formulier in om de gratis sessie te boeken.

Leave a Reply