Skip to main content

Hoe word je zo snel mogelijk een ‘Tribe Leader’?

By 28 november 2018april 13th, 2019Communicatie, Online branding, Social Media, Tribe Leader
Eigen Bedrijf

Kun jij met jouw bedrijf een ‘Tribe Leader’ worden? Kun je net zo effectief zijn als een Jeff Bozos of Steven Jobs? Zou jij ook je eigen tribe kunnen stichten?

Het is natuurlijk heerlijk wanneer jouw volgers vol verwachting uitkijken naar jouw volgende woorden, over hoe jij de wereld ziet en jouw aanbevelingen opvolgen met betrekking tot het kopen van producten waar jij voor staat!

Een Tribe Leader zijn betekent dat je een Kracht Merk bent! Om een Merk te worden dien je eerst na te denken over waar je voor staat en welk imago je nastreeft. Om een Autoriteit te worden dien je jouw kennis en mening te delen over jouw vakgebied. Tribe Leader worden gaat een stap verder. Je dient dan een eigen levensstijl aan te hangen dat ervoor zorgt dat gelijk-voelende mensen resoneren met jouw gedachten.

Tribe Leader

Welke tools heeft een Tribe Leader nodig?

Het hoofdgereedschap van de Tribe Leader om zijn of haar boodschap de wereld in te krijgen zijn de website en een Youtube kanaal die elkaar versterken. De Social Media gebruik je dan om traffic te sturen naar je website en Youtube kanaal. Je kunt het Youtube kanaal gebruiken om extra te verdienen.

Nu zul je denken dat Video filmpjes maken erg veel werk is. Voor een deel klopt dat wel maar voor een deel ook weer niet. Je bent even wat meer tijd kwijt om je infrastructuur zo in elkaar te zetten dat de verschillende online kanalen elkaar versterken. Loopt het eenmaal, dan hoef je jezelf alleen maar te concentreren op het maken van korte filmpjes.

Wat werkt?

Spontane filmpjes waarbij je het in het kort een aspect van jouw levensstijl of mening over het vak uitdraagt werken het  beste. Het kan ook een ‘How To’ filmpje zijn. Deze moeten niet langer duren dan 15-20 minuten. Dat is een betaalde cursus. Daar splits je drie 5 minuten filmpjes vanaf die je gratis aanbiedt. Je maakt nog 1 filmpje van 3 minuten die je gebruikt om je naamsbekendheid te vergroten op de Social Media. Om het betaald te krijgen kun je bijvoorbeeld een Membership deel van je website daarvoor inrichten.

.

Regelmaat is belangrijk

.

Belangrijk is om met regelmaat te publiceren. Wanneer je zegt: “ik publiceer iedere vrijdag”, dan moet je jezelf daar ook aan kunnen houden. Dat lukt alleen maar als je met een voorraad aan filmpjes werkt. De meest succesvolle Tribe Leaders die ik ken maken opnames op 1-2 dagen in de maand; vervolgens spenderen ze net zo’n hoeveelheid tijd aan het monteren. Vervolgens hebben ze 4-5 dagen per maand nodig om het online te zetten en 1x per dag checken ze wat de response is op hun werk.

Tribe Leader

Je kunt een verslaving worden voor een ander!

.

Een meer geavanceerde vorm is wanneer je een reeks filmpjes opbouwt met een einddoel en daar iedere dag over publiceert. Zo’n filmpje is 10-15 minuten en heeft een duidelijke dagelijkse boodschap dat voortbouwt op de vorige berichten. Geef daarbij ook een kleine dagtaak op dat makkelijk is om uit te voeren. Je zult merken dat het verslavend werkt voor je volgers. Ze kijken vol verwachting uit naar je volgende posting en voelen zich heel teleurgesteld als er om wat voor reden dan ook een dag overgeslagen wordt. Zo’n reeks kan gratis zijn maar ook betaald. Je kunt ook beiden doen, waar bijvoorbeeld het doel van de gratis serie het overgaan op de betaalde andere serie is. En natuurlijk kun je het aanvullen met ‘in real life’ presentaties en seminars.

Belangrijk is dat je jouw inzichten en ervaring deelt en hier consequent mee bent. Met de wind meedraaien is funest. Geleidelijk tot een gewijzigd inzicht komen mag wel maar doe dit niet te vaak . Het meest krachtige is jouw heldere centrale boodschap; deze moet je koesteren en cultiveren. Wanneer mensen kunnen herhalen waarvoor jij staat, dan doe je het goed.

.

Waardevolle bijdrage

Je levert dus waarde voor de maatschappij door het delen van je kennis en ervaringen mensen zullen het prettig vinden om met je om te gaan. Het grote bijkomende voordeel is dat je er goed aan kunt verdienen.

Wil je meer lezen over hoe je een tribe Leader kunt worden? Lees dan ook onze blog over de Brand Power Pyramid® door te klikken.

Leave a Reply