Skip to main content

Jouw identiteit is jouw geheime kracht

By 10 augustus 2018augustus 22nd, 2018Branding, Business bouwen, Communicatie, Digital Sales System
Jouw identiteit

Want met jouw identiteit kun je een waardevol merk bouwen!

‘Identiteit’ is de echte onzichtbare kracht voor een ‘Merk!’

Wanneer je op een netwerkbijeenkomst rondloopt dan wordt je al snel gevraagd: “wat doe je?“. Dan dien dien je een pitch te hebben over jouw identiteit. Wanneer dat langer duurt dan 2 of 3 zinnen dan haken mensen al snel af. Het is daarom erg belangrijk om hier goed bij stil te staan!

Jouw identiteitJouw identiteit ontstaat door iets waar je zelf in gelooft en naar handelt. Jouw identiteit ontwikkelt door jouw dagelijks handelen, want dat is wat mensen kunnen zien. Wanneer zij weten waarin jij in gelooft en dat vervolgens uitvoert, dan wordt je heel krachtig. Jij voegt de daad bij het woord en daar houden mensen van. Jouw identiteit en reputatie ontwikkelen en  worden dan de dragers van jouw magnetisme. Ga dus niet zomaar wat op Social Media neer zetten! Het moet passen bij jouw identiteit. De vorm en inhoud van jouw boodschap zijn belangrijk uitingen van jouw identiteit en Merk!

Mijn pitch over mijn identiteit?
“Ik ben Benno Pieters, ik help kleine bedrijven groter worden! Ik help ieder bedrijf uniek te zijn zodat ze snel een Merk worden en daarmee hun business kunnen laten groeien. Dat doe ik met online branding en speciale business groeiprogramma’s, die ook je ondernemers inkomen verhogen.”
Hoe kun je het beste jouw pitch opstellen? Door eerst deze 5 vragen te beantwoorden:
  1. Wie ben je?
  2. Wat doe je?
  3. Voor wie?
  4. Welk probleem los je op?
  5. Hoe doe je dat?

Op basis van deze antwoorden formuleer je maximaal 5 zinnen van 20 woorden. Die leer je uit je hoofd zodat als je midden in de nacht wakker geschud wordt dan kun je het ogenblikkelijk opzeggen. Vermijd daarbij dure woorden.

Nog een belangrijke test of het goed overkomt is om het je pitch te houden voor je moeder en je grootmoeder. Als die het kunnen navertellen dan weet je dat je begrijpelijk overkomt. Zo krijg je een specifieke identiteit in de hoofden van mensen en krijg je waarde. Jouw Merk ontwikkelt zich.

Wanneer anderen kunnen herhalen en verwoorden wat jouw identiteit is, dan wordt je uniek in de hoofden van de mensen. Hoe meer men dat herhaalt hoe meer jouw geheime kracht voor je aan het werk gaat. Door jouw identiteit over te dragen aan anderen spreid het woord over jou en daarmee wordt je Merk krachtiger.

Door het ook op de social media te uiten en op andere online media, gaat het nog harder. Alleen wil je het nog korter en bondiger maken zodat het beter onthouden wordt. Je kunt je pitch dan over meerdere posts verdelen. Zo krijg je een serie posts met pitches:

  • “Ik ben Benno Pieters en ik help kleine bedrijven groter worden”
  • “Ik laat bedrijven uniek worden en daarmee hun Merk te laten ontstaan”
  • “Ik laat bedrijven groeien door hun Merk snel online te verspreiden en klanten aan te trekken”

Probeer het voor jezelf! Je zult merken dat het je krachtiger maakt door bewust met je identiteit om te gaan. Als je ze gemaakt hebt post ze dan eerst op twitter met een link naar jouw bio op je website.

Onthoud: jouw identiteit is jouw geheime superkracht! daarmee trek je mensen naar je toe.

Leave a Reply