Skip to main content

‘List building’ is het geheim om te kunnen groeien!

List Building

Iedere (online) ondernemer weet dat het opbouwen van je contactenlijst (List Building) cruciaal is voor je onderneming. Maar velen weten niet goed wat ze met een emaillijst moeten doen, behalve af en toe een mailing sturen. Met een uitgekiende strategie wordt je lijst een continue bron van omzet; jaar in jaar uit.

List BuildingSocial Media stelt ons in staat om eenvoudig een emaillijst te kunnen bouwen. Je plaatst postings (microblogs) naar je website waar ze zich in kunnen schrijven voor jouw mailinglijst. Je biedt een gratis ebook aan in ruil voor hun emailadres. Of je nodigt ze uit voor een workshop. Zo doe je aan standaard List Building. Je lijst groeit en groeit.

Hoe groot moet een emaillijst zijn? Dat is eigenlijk een verkeerde vraag want het gaat om de kwaliteit van je doelgroep. Heb je een niche te pakken van 200 mensen met een conversie van 25%, dan heb je voorlopig veel werk te doen!

Je ziet ook mensen met een lijst van 10.000 en een conversie van 0,5%! Dan heb je in dit geval ook een aardige bron van inkomsten maar het kan aanzienlijk beter natuurlijk. Je wilt jouw lijst eigenlijk  gaan segmenteren in sub-niches. Iedere sub-niche krijgt dan zijn eigen aanbiedingen in de vorm van een serie opeenvolgende emails. Dit kost wat tijd en moeite maar dan heb je ook echt iets! 

een goed verkopende websiteStel je deelt de 10.000 mensen op in segmenten van 1000 elk van mensen met min of meer gelijke behoeften. Dat betekent 10 specifieke email campagnes die een probleem oplossen van het sub-segment! Kost te veel tijd hoor ik al mensen zegen, tot ze zich realiseren dat de conversie verbetert tot wel 10% en 20% van de lijst!

Een goede emaillijst stelt je in staat om langdurig omzet te genereren als je jouw emailing activiteiten goed organiseert. Ga dus aan de slag en segmenteer je lijst. Zoek naar gemeenschappelijke problemen die je kunt oplossen. Of vindt een gemeenschappelijke manier van communiceren van je sub-niches. Dan kun je in je emails een andere schrijfstijl hanteren voor die sub-niche.

Wil je een keer praten over List Building en hoe het voor jou kan werken? Dat kan natuurlijk!

Leave a Reply