Skip to main content

Marketing vanaf het strand

Marketing vanaf het strand
Het kan allemaal tegenwoordig! Je Social Media Marketing regelen vanaf de camping. Of vanuit je vakantiehuis op Ibiza. Of tijdens je rondreis door Indonesië! Het is een bron van content om lekker mee te posten.

Marketing vanaf het strandDe zomer is de ideale tijd om je marketingboodschap bij je doelgroep te krijgen. Iedereen loopt nu met zijn smartphone in de hand of in de broekzak, iedereen is continu bereikbaar. De meeste mensen vervelen zich stierlijk tijdens hun vakantie en zijn op zoek naar nieuwe informatie op hun smartphone. Kijk maar om je heen. Op het terras is men bezig met hun smartphone. Onder een parasol op het strand kijkt men op hun smartphone. Tijdens het diner kijkt men op de smartphone. Zelfs tijdens een rondreis kijkt men op de smartphone. Mensen willen niets missen.

Wees voorzichtig
Natuurlijk zal jij je niet vervelen want je beleeft veel plezier aan je vakantie. Ik verveel me nooit want er is veel om over te vertellen wanneer je ergens nieuw bent. Ik heb zelf, dat ik niet mijn huidge lokatie post op het moment dat ik op vakantie ben, maar doe dat achteraf. De reden is dat je dieven op de hoogte brengt van jouw afwezigheid. In mijn omgeving ken ik 3 concrete gevallen van huisinbraken tijdens de vakantie van nijvere facebookers.

Hoe kan het wel veilig? Ik maak veel foto’s en verzamel ze in een map. Ik bereid mijn boodschap voor die bij de foto of video hoort en plan ze alvast in voor als ik weer terug ben en de tekst van mijn postings zijn dan in de verleden tijd. Tijdens mijn vakantie post ik van leuke locaties en/of gebeurtenissen die al hebben plaatsgevonden toen ik nog niet op vakantie was.

Blogs schrijven
Blogs schrijven over wat je meemaakt op vakantie is ook ideaal. De blogs kunnen gepubliceerd worden na je vakantie (je kunt ze tijdens je vakantie inplannen) en ik heb gemerkt dat die altijd een hoge waardering krijgen. Je kunt een blog schrijven in 20 minuten en dan kun je er 1 of 2 per dag maken. Wie weet heb je aan het inde vn het jaar voldoende materiaal om een ebook te maken.

Marketing vanaf het strandOnderwerpen
Waar kun je het beste over bloggen? Over dingen die je opvallen tijdens je vakantie. Zoals het lokale eten bijvoorbeeld of lokale folklore. Over schitterende landschappen en afwijkende gewoonten. Je kunt er een stuk herkenning inbrengen voor de mensen thuis als je ze vergelijkt met wat voor jouw gewoon is ten op zichte van wat je nu mee maakt. Het contrast belichten dus en het anders zijn. Als je jouw mening mengt met wat je om je heen beleeft dan krijg je veel aandacht voor je postings. Je ‘Merk!’ groeit daardoor.

‘Call to action’
Vergeet niet om in elke posting een link te zetten naar de bijbehorende pagina op je website. Wil je meer traffic naar een andere blog? Zet de link in je post. Wil je iet verkopen? Zet een link naar de landingpage waarin je product beschreven wordt. Heb je een evenement? Vergeet het niet: zet de link in de posts naar het evenement.

Probeer het voor jezelf uit en je zult verbluft staan over het resultaat!
Wil je een keer praten over Marketing vanaf het strand of hoe jij het beste jouw online marketing kunt doen? Laat dan je gegevens achter en we maken een afspraak. Het is geheel vrijblijvend!