Skip to main content

Online trainingsprogramma’s maken: zo moeilijk is het niet!

Online trainingsprogramma

Geef je trainingen en werk je met powerpoint presentaties? Overweeg dan een online trainingsprogramma uit te gaan brengen. Het is wel belangrijk dat je al ervaring hebt als ondernemer en beseft dat goede dingen de nodige tijd en geld kosten om te maken. Want anders zul je snel teleurgesteld raken. Online trainingsprogrammaEen Online trainingsprogramma tot stand brengen is een project dat ongeveer 6 maanden doorloop duurt.  Het is doe werk en voor de ervaren entrepreneur is het niet zo moeilijk om het erbij te doen. Je moet wel vasthoudend zijn.

Eenmaal een eerste set gemaakt, dan kun je het productieproces optimaliseren tot een videotrainingsprogramma vervaardigen in 2 tot 3 maanden. Dat geldt vooral wanneer je het naast je bestaande werkzaamheden uitvoert.

Is het jouw kernproces geworden dan kun je er 1 per maand produceren!

Stel je hebt een cursus van 6 dagdelen die je normaal voor een groep mensen geeft.Dan kun je al je materialen digitaal gaan aanbieden. Het voor de klas staan vervang je met met videobeelden van jezelf en je materialen kunnen via jouw website in een abonnementsstructuur aangeboden worden.

Vervolgens bouw je er een ‘Digital Selling Machine‘ omheen, wat als het goed is al een structurele aanwezigheid heeft in jouw website.

Online trainingsprogramma’s, de stappen:
 1. Geschikt maken voor online
 2. Slides mengen met het beeld
 3. Opnames maken
 4. Monteren (kan tijdrovend zijn als je niet oppast). Houd het zo eenvoudig mogelijk.
Hoofdvaardigheden die je eigen moet maken:
 • Presenteren voor de camera (wanneer je dat nog niet kunt kijk dan naar Vanessa van Edwards)
 • Powerpoint slides in PDF omzetten en en digitale cursusmap maken
 • Online platform inrichtenom de cursisten te ondersteunen
 • Een autoresponder om Online trainingsprogramma’s via mail notificaties aan te bieden
 • Website met membership bestelling mogelijkheden.
 • Video’s monteren
 • Youtube kanaal inrichten

Wil je weten wat er zo al bij komt kijken en wat een online trainingsprogramma maken kost? Maar ook wat het voor jou kan opbrengen? Click dan hier om een afspraak te maken!