Skip to main content

Snel volgers vinden op de Social Media!

volgers vinden op de Social Media
Natuurlijk valt of staat de opbouw van jouw imago en Merk met je activiteit en aanwezigheid op de platformen en met de hoeveelheid mensen die jou volgen. Het is heel simpel, als je regelmatig jouw mening kenbaar wilt maken, dan heb je publiek nodig. Onthoud: Geen mening, geen Merk; geen publiek, geen Merk. Geen werk, geen Merk; geen Merk, geen werk. Snel volgers vinden op de Social Media is daarom heel belangrijk want anders heeft het geen zin!

Publiek vinden

Hoe vind je jouw publiek en hoe vind je volgers en connecties op de Social Media? Gelukkig helpen de platforms zelf ons daarbij. Zo kun je heel snel een lijst opbouwen vanuit je google mail of outlook contacten. Het platform vraagt om jouw toestemming om je contacten te importeren. Vervolgens wordt er gecontroleerd of je contacten al op het platform actief zijn en zo ja, dan krijgen ze een uitnodiging om jou te volgen.

Actief worden

volgers vinden op de Social MediaZodra je actief wordt gaan de platforms jou suggesties doen om te connecten. Ga daar regelmatig op in want ze zoeken de mensen die bij je passen op basis van je profiel. Doe er niet teveel per dag: de officiële limiet van Facebook ligt ergens bij 30 per dag, maar dat wil wel eens variëren. Het is ook afhankelijk van de hoeveel tijd die er tussen de verschillende aanvragen zit. We bevelen iedereen aan om niet meer dan 10 personen per dag een verzoek te sturen. In het begin zul je dit iedere dag moeten doen (ongeveer 5 minuten per platform). Wees in het begin niet te kritisch over wie je mag volgen. Je kunt ze altijd later verwijderen. Heb je eenmaal de 500 volgers gehaald dan kun je daarna meer kritisch zijn over door wie je wilt laten volgen. Rond de 1000 volgers begint je Merk echt te bouwen.

Bij anderen kijken

Je kunt ook bij anderen gaan kijken die jou volgen. Wanneer je bijvoorbeeld op Twitter bij ons kijkt dan kun je daar mensen vinden die bij jou passen. Zoek er een aantal uit en volg deze personen, na verloop van tijd gaat ongeveer de helft jou terug volgen. Wat enorm helpt is wanneer je hun posts retweet. Wanneer je dit regelmatig doet dan worden ze een enorme fan van jou! Op Facebook kun je specifieke pagina’s of posts liken. Na een poosje leren de mensen jou kennen en dan kun je ze uitnodigen om te volgen.

Belangrijk is dat je regelmatig post zodat de mensen die jou net zijn gaan volgen bevestigd worden dat het een goede keuze was om jou te volgen. Geeft je mening over jouw vak en leven zonder daarbij negatief te zijn.

Nog meer tips om volgers te vinden:

 Vraag al je familie, vrienden en kennissen om jou te volgen. Vraag of ze anderen willen uitnodigen om jou te volgen. In ruil daarvoor deel je hun berichten op jouw tijdlijn.

  • Kijk bij jouw concurrenten wie zij volgen. Ga hun volgers volgen en/of nodig ze uit om jou en de bedrijfspagina of groep te volgen.
  • Kijk in de groepen van Linkedin die bij jouw bedrijf passen en doe mee aan discussies. Zodra je respons krijgt, vraag je aan de mensen om te connecten.
  • Maak een aantal korte filmpjes van 30 seconden terwijl je werkt of ergens mee bezig bent. Zet die op facebook en vraag jouw trouwe volgers deze te delen. Vervolgens let je op de mensen die jouw filmpjes ‘liken’ die je niet kent. Deze mensen stuur je vervolgens een vriendschapsverzoek.
  • Geef positief commentaar op berichten van mensen die jij bewondert. Na een aantal keer valt dat op en gaan ze jou ook volgen.

Leave a Reply