Skip to main content

Verdienen met Social Media Prospecting? Het is een eenvoudig 2 fasen process!

Social Media Prospecting

Met Social Media Prospecting kun je de budgetten van mensen ‘in de cloud’ naar jouw bedrijf laten wijzen. Door hier slim mee om te gaan kun je klantenwinning sterk opvoeren.

Fase 1: Het toekomstige geld uit ‘de cloud’ halen: Social Media Prospecting.

Door Microblogs, postings van anderen te delen en youtube filmpjes laat je jouw business activiteiten resoneren met de interesses van je doelgroep(en). Je zorgt ervoor dat mensen vial een link naar jouw website komen. Je bouwt een emaillijst op met mensen die in jezelf, jouw bedrijf en producten geinteresseerd zijn. Door eerst een Social Media Merk te worden kan dit snel gaan.

Social Media ProspectingMet een Social Media Patroon zorg je er voor dat content automatisch geplaatst wordt en poste je er dagelijkse dingen er bovenop. Zo bouw je jouw Merk en trek je de mensen naar je toe. Er zijn miljoenen mensen actief op de social media en de kunst is om ze in jou geïnteresseerd te laten zijn. Dat doe je als eerste door ze te laten weten dat je er bent. Beschouw het als een groot marktplein dat heel erg druk is. Je wil graag dat ze bij jouw marktkraam langskomen! 

Mensen zijn in jouw geïnteresseerd wanneer jij een mening verkondigd dat met hun resoneert. Dan val je op en ben je uniek. Wanneer je aan Social Media begint en bewust jouw imago wilt opbouwen dan is het belangrijk om stil te staan met wat jou uniek maakt. Dat wil je benadrukken op een gereserveerde manier om zo authentiek mogelijk over te komen. Mensen hebben een hekel eraan wanneer ze merken dat jouw imago te ‘gemaakt’ is. Een beetje overdrijven mag wel, maar doe het op een ingetogen manier.

Fase 2: De omzet uit jouw lijst halen.

Social Media ProspectingBusiness Development heet dat en dat is een cruciale fase. Dat doe je met gericht mailen. Veel ondernemers uit het kleinbedrijf maken af en toe een mailing als plichtmatige onderdeel van hun marketing. Wat ze zich niet realiseren is dat dit het cruciale onderdeel is om van je volgers klanten te maken. Iedere ondernemer zou hiervan een studie moeten maken om zich er optimaal in te bekwamen.

Je maakt het jezelf gemakkelijk door een serie korte emails van te voren klaar te zetten. De mailing programma’s helpen je daarbij. Zodra ze zich inschrijven dan zorgt het systeem ervoor dat de abonnee de serie emails met jouw kennis om de zoveel dagen ontvangt. Jouw Social Media Prospecting wordt daarmee vast gehouden doordat de abonnees regelmatige kennis van je krijgen over een onderwerp dat hun boeit.

Social Media ProspectingHet leuke van dit werk is dat je het overal op de wereld kunt doen. Met een laptop en een smartphone ben je tegenwoordig kantoor onafhankelijk. Ook is het leuke dat eenmaal opgezet het allemaal automatisch verloopt. Je hoeft het alleen in de gaten te houden dat het blijft lopen.

De emails laat je naar een landing page wijzen. De rol van een landing page is om productinformatie te geven door te beschrijven welk resultaat je ermee kunt bereiken. Op de landing page staat een link naar het product of dienst zodat een klant kan bestellen.

Digitaal Marketing Systeem

Dit is het begin van je digitale marketing systeem dat je verkoop enorm kan vergemakkelijken. Verdiep je erin en zet het voor je eigen bedrijf op! Natuurlijk kunnen we helpen en je versneld op niveau brengen. Klik hier en kom eerst op een gratis gesprek hoe je deze strategie kunt opzetten.

Leave a Reply