Skip to main content

Waarom Online Branding essentieel is voor jouw business!

Online Branding

Vraag je jezelf ook wel eens af hoe je het beste online zichtbaar kunt zijn? Of misschien vraag je je af of het wel echt nodig is? Het kan ook zijn dat je al online actief bent met je marketing, maar niet het idee hebt dat je er iets mee op schiet.

Wat veel mensen denken is, dat Online Marketing veel tijd kost. Ze zien het als taak die je moet uitvoeren; een verplichting. Terwijl als je een systeem hebt, een gericht Social Media Patroon als onderdeel van je online branding plan, dan gaat het bijna vanzelf. Je krijgt er dan bijzonder veel schik in! Een goed Social Media Patroon leidt tot grote naamsbekendheid en trekt potentiële klanten aan. Bestaande klanten vinden bevestiging in hun keuze omdat je zichtbaar actief bent. Het maakt het voor je klant gevoelsmatig gemakkelijker om jou en je bedrijf aan te bevelen aan anderen.

Waarom online Branding?

De IMPACT van online branding, een speciale vorm van marketing, is gigantisch. Doe je het goed, dus congruent en consistent, dan gaat verkopen steeds gemakkelijker. Dan komen mensen naar je toe in plaats van andersom en kun je de techniek van ‘verkopen zonder verkopen’ toepassen. Dat gebeurt al heel snel. Bij het consequent toepassen wordt je een autoriteit in jouw vakgebied en zelfs een ‘tribe leader’. Wanneer dat gebeurt, dan kun je betere prijzen vragen en gaan selecteren op klanten die jou inspireren!

Hoe pak je het aan?

Hoe kun je jezelf en je bedrijf het beste online presenteren? Het geheim begint met weten wat je wilt, voor wie je er bent en welk imago je wilt. Als je dat voor elkaar hebt dan kun je aan online branding gaan denken want zonder een heldere richting zul je ook op de social media zomaar wat doen. Voor veel mensen is het lastig om een heldere richting te kiezen en daarom besteden wij er een hele sessie aan om dit aspect gezamenlijk vorm te geven. Heb je dit voor elkaar dan kun je gaan nadenken over de boodschappen die je wilt gaan posten op de social media.

In weinig tijd!

De Social Media wil je vervolgens zo inrichten dat wat je post zo maximaal mogelijk presteert! Je zult merken dat postings met je eigen mening en emotie het veel beter doen dan neutrale berichten. Maar als bedrijf wil je ook neutrale postings plaatsen zodat mensen begrijpen wat je bedrijf doet. De neutrale posting kun je van te voren voorbereiden en inplannen in de tijd, zodat je met 2×15 minuten tijd per dag aan je Branding werkt. Je zult er veel energie van krijgen!

Dat is de basis van je Social Media Patroon. Aan het aantal bezoeken aan je website merk je vervolgens hoe effectief je bent.

Na verloop van tijd zie je het aantal volgers groeien omdat ze je postings interessant vinden. Dan ga je meer je eigen mening vertellen over je vakgebied. Hierdoor ga je autoriteit opbouwen in jouw vakgebied. Mensen gaan je spontaan benaderen zowel online als offline. Dan wordt het echt tijd om gericht ‘Power Branding’ toe te passen aan de hand van de ‘HBB Power Brand Pyramid®’. En dan? Dan is het pas echt leuk! Verkopen gaat dan nagenoeg vanzelf!