Skip to main content

Wat is Flash Branding?

Flash BrandingWaarschijnlijk weet je al dat we heel erg in ‘Online Branding’ geloven. Dat is de speciale vorm van marketing waarbij je op een speciale manier online communiceert, zodat je (potentiële) klanten aantrekt i.p.v. van  ze achterna moet zitten. Het is een erg effectieve strategie waarmee je snel een online Merk wordt! Maar wat is ‘Flash Branding’ en wat kun je er mee?

Wanneer je heel snel en kortstondig een promotie moet maken voor een product of dienst, dan kun je ‘Flash Branding’ toepassen. Bijvoorbeeld nog deze zomer, want binnen een paar dagen kun je deze mini-campagne opzetten. Het is nog steeds niet te laat wanneer je het volgende week opzet. Dan kunnen mensen die op vakantie zijn het vanuit hun hangmat lezen en reageren!

Het zijn maar 5 stappen en zoals gezegd binnen 1-2 dagen heb je het opgezet. Let goed op je doelgroep en maak je niche zo klein mogelijk.

De stappen van Flash Branding:

100%

1. Mindset op orde

20%

2. Simpel product op orde

40%

3. Social Media op orde

60%

4. Website op orde

80%

5. De Turbo op Facebook aan!

100%

1) Mindset op orde: gewoon doen!
Formuleer de product DNA kernbegrippen: wat is het? wat doet het? voor wie is het? Welk probleem lost het op?

Schrijf dit voor jezelf op en dan is het doel helder voor ogen.

2) Simpel product op orde. Het moet iets zijn wat je zo uit je kast (of computer) trekt. Een Ebook. Een echt boek. Een gaaf evenement. Een leerzame video. Een goede lezing. Een heerlijke proeverij. Een bijzonder consult. Een vaardighedentest. Enz. enz.

3) Social media op orde!
Tenminste Facebook profiel en Facebook pagina, Linkedin, Twitter en eventueel Instagram.
Zet 10 postings klaar in de tijd. Maak een tekst met foto en link naar de juiste website pagina.

4) Website op orde. Wanneer de traffic vanaf de social media komt dan wil je graag dat ze op de landing pagina terecht komen en bestellen. Anders wordt het niks. Zorg ervoor dat de tekst goed aanspreekt en de bestellingen lopen binnen!

5) De Turbo aan! Maak een posting op Facebook en daar een promotie van voor €2-€5 per dag dat wijst naar je website. Kies je niche zorgvuldig en houdt het zo klein mogelijk want dan vergroot je de scoringskans aanzienlijk.

Heb je hulp nodig om dit op te zetten? Laat het dan weten, dan vormen we een klein groepje en doen we een eendaagse training. Voor €295 per persoon helpen we je in een dag jouw campagne opzetten en begeleiden je online gedurende een maand.