welke Strategie past bij jou?

“Als je geen strategie hebt, ben je een speelbal van het lot!”

HB Branding Strategie

Als ondernemer heb je de keuze uit verschillende strategieën, te vergelijken met vaarroutes voor als je een verre reis overzee gaat maken. Voor dat je van start gaat kun je een ‘vaarstrategie’ opzetten. Door eerst er goed over na te denken kun je jouw vaarroute bepalen en je er aan houden. Het voorkomt dat je halverwege te vroeg of te laat andere strategieën gaat volgen. Het niet goed weten waar je heen wilt met je bedrijf is vaak de oorzaak van mislukking. En dat wil je niet!

Welke strategie past bij jou?

Traditioneel

Als professional verhuur je jouw tijd.
Tijd voor geld. Je verpakt jouw uren als product, zodat men weet wat ze krijgen van jou. Je speelt in op de behoefte van jouw klant.

Voordelen:
Snel omzet indien je het probleem van de klant weet op te lossen. Makkelijk om mee te starten en een buffer op te bouwen.

Nadelen:
Niet Schaalbaar; er zijn maar zoveel uren in de dag. Je kunt makkelijk overwerkt raken.

Verdiensten:
Tussen de €30.000 en €120.000 per jaar

Digitaal

Als digitaal ondernemer kies je producten uit die je online kunt verkopen. Via Social Media promotie en je website werf je jouw klanten. Betaling geschied automatisch via jouw website shop.

Voordelen:
Laptop lifestyle mogelijk. Ideaal voor royalty producten zoals boeken, trainingsvideo’s, films, muziek en ook affiliate handel.

Nadelen:
Technische kennis nodig om de IT infrastructuur op te zetten. Veel online promotie nodig.

Verdiensten:
Gemiddeld tussen de €10.000 en €100.000 per item.

Hybride

Hybride ondernemen is een mooie tussenvorm van Traditioneel en Digitaal. Je profiteert van snelle omzet en van handige online bestellingen. In deze fase ga je optimaliseren zodat je steeds meer online kunt verkopen.

Voordelen:
Inkomen van zowel je professionele diensten en online. Je inkomen online schept de vrijheid om je bedrijf verder uit te bouwen.

Nadelen:
Niet iets om direct mee te beginnen. Het vergt zorgvuldige planning van je middelen.

Verdiensten:
Oplopend tot €500.000 per jaar na een aantal jaren dit toegepast te hebben.

Meer dan €500.000 per jaar na een aantal jaren dit toegepast te hebben.
“The sky is de limit”.

Groepsworkshop:
€295 ex BTW per persoon

Na deze workshop weet je wat je moet doen en kun je jouw plan te maken. Je leert in 1 dag de strategieën en hun mogelijkheden en kun je beslissen welke stratgei voor jou van toe passing is. Eenmaal gemaakt dan gaat het jaren mee!

Persoonlijk Strategieplan:
€960 ex BTW

In 1 dag heb je jouw plan opgezet! In de ochtend krijg je alle mogelijkheden met strategie theorie en in de middag maak je onder onze begeleiding jouw plan. Daarna blijven we je gedurende één maand online begeleiden voor wijzigingen die je wilt aanbrengen in jouw plan.

Hefboomgroei

Hefboomgroei betekent dat je anderen een groot deel van je business laat binnenhalen en het bedrijf minder van jou afhankelijk laat zijn. Hoe minder jij nodig bent voor de dagelijkse gang van zaken hoe makkelijker het bedrijf te verkopen valt (als dat jouw ambitie is). Ook licentiemodellen en royalty inkomen vallen onder hefboomgroei.

Voordelen:
Het bedrijf wordt minderafhankelijk van jouw dagelijkse aansturing en jij hebt meer tijd voor strategie en bedrijfsontwikkeling.

Nadelen:
Je dient ervaren te zijn om dit te verwezenlijken en je bent afhankelijk van het vinden van de juiste mensen.

Verdiensten:
Meer dan €500.000 per jaar na een aantal jaren dit toegepast te hebben. “The sky is de limit”.

Wil je ook je bedrijf laten groeien?

Vul dan je gegevens in voor een gesprek: