Zoek een product of dienst dat binnen twee maanden tot een order leidt!

Share this post with your friends

Facebook
Twitter
LinkedIn

Als starter kun je met het probleem zitten welk product of dienst je het beste in de markt kun zetten. Met het 4G model kom je erachter wat dat zou kunnen zijn. Maar hoe dan verder?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zoek iets wat gemakkelijk verkoopt en zet dat in de markt! Iets wat al bestaat, geen uitleg behoeft en waarbij je zich er enkel op hoeft te concentreren om het beter te doen dan een ander. Dat is dan jouw meerwaarde.

Zodra je iets geheel nieuws verzint, bijvoorbeeld een product dat nog niet bestaat, dan loop je na 6 maanden vast. Blijf bij de uitkomst van de 4G business filter!

Verdienmodellen.

Als je weet wat je leuk vindt om te doen is het tijd om te zien of je er je geld mee kan verdienen. Bijvoorbeeld als je het leuk vindt om te tuinieren kan je overwegen om hovenier te worden en tuinen aan te leggen voor derden. Dan is je verdien model uurtje factuurtje, een standaard onderhoudsbeurt en een stukje handel in vaste planten.

Product voor startup

Als je graag mensen helpt zichzelf te verbeteren dan kun je coach worden. Dat is ook een ‘uurtje factuurtje’ model. 

Je moet dan wel iets vinden om je te onderscheiden want er zijn heel veel coaches! Voor coaches is het belangrijk om met een concept te werken om je te kunnen onderscheiden. Als je met een concept werkt dan kun je een aantal uren bundelen en het als een product op de markt zetten. Dat verkoopt gemakkelijker, want de mensen weten wat ze krijgen.

Als je het leuk vindt om software te schrijven en daar een product mee te maken dan kun je een SaaS model overwegen. Dat is een soort abonnement op het gebruik van de software. De valkuil van veel software schrijvers is dat ze te lang doorgaan met het ontwikkelen en perfectioneren. Zorg ervoor dat je binnen 3 maanden iets hebt wat mensen al willen gebruiken, zet dat alvast op de markt tegen een redelijke prijs en werk daarna door aan je product.

Een nieuw bedrijf of iets bestaands overnemen, beide opties kun je overwegen. Om je in te kopen bij een bestaand bedrijf moet je denken aan minstens € 100.000. Dan kom je in een lopend bedrijf terecht waarin je zo door kan starten. Een management fee per maand is dan geen probleem.

Voor € 5.000 (of minder) kan je ook met iets nieuws starten. Daar gaat dit artikel over. Je hebt alleen geld nodig om je kunnen voorzien in je dagelijks onderhoud en dus een buffer nodig. Dat zijn je maandelijkse lasten * 6. Voor veel mensen zijn dit de woonkosten plus levensonderhoud. Ca. €15.000.

Veel starters met een HBO- of WO-opleiding, maken de fout om het zichzelf te moeilijk te maken. Ze besteden weken en weken aan het bedenken van het perfecte business- en verdienmodel, omdat ze het idee hebben dat eenvoudigheid saai is. Niets is minder waar! Als je niet snel wilt falen, moet je niet op dit pad blijven. Houd je verdienmodel simpel en experimenteer niet met nieuwe, eigen verdienmodellen. Het uitleggen van deze modellen aan klanten zal twijfels oproepen en kost te veel tijd. Je moet je bezighouden met het uitleggen van je product of dienst, niet met het uitleggen van iets waar je eigenlijk niet over wilt praten. Het is veel beter om te kijken naar bestaande, beproefde verdienmodellen en deze toe te passen. Er zijn nieuwe en bewezen online verdienmodellen beschikbaar. Kies modellen die zich al hebben bewezen en die eenvoudig zijn.

Hoewel jouw expertise ongetwijfeld van hoog niveau is en je dit graag op de markt wilt brengen, ben je momenteel op jezelf aangewezen. Je hebt niet het “bekende label” van een groot bedrijf achter je staan. Jij bent het merk! Maar op dit moment weet nog niemand dat. Hou het simpel en hanteer het principe van “less is more”. Je zult gemakkelijker werk vinden op een niveau dat lager is dan je gewend bent. Zodra je aan de slag bent, zullen betere opdrachten vanzelf komen.

More to explorer

Welke Persona past bij jouw Merk?

Iedere ondernemer die nieuwe klanten wilt aantrekken beseft dat je dan iets aan je online aanwezigheid moet doen. Wanneer je met

Share this post with your friends